جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
هرمزگان

حوزه/ نماینده ولی فقیه در هرمزگان گفت: مسجد شأنی از شئون حاکمیت اسلامی و ولی امر مسلمین محسوب می‌شود و نباید آن را یک مجموعه دولتی دانست و باید بر همین اساس آن را مدیریت کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه در هرمزگان، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی‌زاده امروز در آئین معارفه مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان هرمزگان که با حضور مدیران مجموعه‌های فرهنگی هرمزگان در سالن اجتماعات دفتر امام جمعه بندرعباس برگزار شد با اشاره به انتقادات مقام معظم رهبری (حفظه‌الله) از کارکردهای مساجد هرمزگان، اظهار کرد: مسجد شانی از شئون حاکمیت اسلامی و ولی امر مسلمین محسوب می‌شود به همین جهت است نباید آن را یک مجموعه دولتی دانست و بر همین اساس آن را مدیریت کرد.

وی با ذکر این نکته که مدیریت و راهبری مساجد در شان ولی امر است، عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی فصل جدیدی در تاریخ مساجد کشور رقم زدند که بر این اساس مدیریت مسجد با شرایط خاصی به شبکه مقدس امامت متصل می‌شود و هر قانونی که در زمینه مسجد تدوین می‌شود باید در مسیر امامت و ولایت باشد.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، با بیان این نکته که مساجد با دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی متعددی در پیشبرد اهداف خود همکاری دارند، مطرح کرد: دستگاه‌ها و نهادهایی نظیر اداره کل اوقاف و امورخیریه، سازمان تبلیغات اسلامی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانون‌ فرهنگی هنری مساجد، بسیج و حوزه‌های علمیه به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در اجرای برنامه‌های مسجد در ارتباط هستند که در طرح جدید ساماندهی مساجد این تعامل به گونه‌ای دیگر میان این دستگاه‌ها برقرار خواهد بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده، امام مسجد را محور تمام فعالیت‌ها در مسجد دانست و بیان کرد: با توجه به اینکه مدیریت مسجد شانی از شئون حاکمیت اسلامی محسوب می‌شود، مدیریت مسجد نیز باید متصل به شبکه امامت باشد به همین جهت است که امام مسجد باید به عنوان محور فعالیت‌ها ایفای نقش کند.

وی، مسئولیت اصلی در حوزه مساجد را بر عهده امام مسجد دانست و خاطرنشان کرد: بر اساس طرح جدید تمام ارکان دیگر باید برای اجرای برنامه‌ها با امام مسجد هماهنگ باشند و حتی هیات امنا نیز با تائید و معرفی امام مسجد و پس از طرح در جلسات مربوطه تعیین خواهند شد.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان با اشاره به راه‌اندازی مرکز تخصصی ائمه جمعه و جماعات در استان قم، گفت: این مرکز به صورت تخصصی به موضوع آموزش، تربیت و سطح‌بندی روحانیون ورود می‌کند که بخشی به عنوان امام جمعه انتخاب و بخش دیگری به عنوان امام جماعات مساجد برگزیده می‌شوند تا رهبری مساجد در مناطق مختلف کشور را بر عهده بگیرند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده، افزود: پیش از این برخی ائمه جماعات تنها خود را پیش‌نماز برای اقامه نماز می‌دانستند؛ اما در حال حاضر امام جماعت باید به عنوان رهبر و محور فعالیت‌های مسجد فعالیت کند. بر این اساس هیئت‌ امنا به معرفی امام مسجد تعیین خواهند شد و امام مسجد نیز به عنوان رئیس هیئت امنا فعالیت می‌کند و باید به کمک هیات امنا مسجد را مدیریت و راهبری کند.

وی، ضمن تاکید بر تدوین بانک اطلاعاتی مساجد، گفت: باید هر چه زودتر یک بانک اطلاعاتی کمّی و کیفی از مساجد سراسر استان هرمزگان تدوین شود تا بتوان برنامه‌ریزی‌ها را متناسب با ظرفیت‌ها تدوین کرد.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان با با اشاره به اهمیت سطح‌بندی مساجد، خاطرنشان کرد: برخی از مساجد به واسطه امکانات و ظرفیت‌هایی نرم‌افزاری که دارند، دارای سطوح مختلفی هستند که باید ابتدا شاخص‌هایی را برای سطح‌بندی مساجد تدوین کرد سپس اقدام به سطح‌بندی مساجد کرد. این عمل را باید برای ائمه جماعات مساجد نیز انجام داد و انتخاب امام مسجد را متناسب با سطح مسجد و توانمندی‌های امام مسجد می‌توان انتخاب کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده تصریح کرد: شناسایی جذب، گزینش و انتخاب ائمه جماعات، آموزش ضمن خدمت ائمه جماعات و نظارت مستمر به فعالیت ائمه جماعات و تلاش برای ارتقای سطح ان‌ها از جمله فعالیت‌های مورد انتظار از مرکز رسیدگی به امور مساجد هرمزگان است.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha